Behandeling baby's en kinderen

Baby’s zijn zowel fysiek als mentaal volop in ontwikkeling en hun weefsels zijn heel dynamisch. Tegelijkertijd moeten ze vaak met grote krachten van buitenaf omgaan zoals bijvoorbeeld bij de geboorte of door een ongebruikelijke ligging tijdens de zwangerschap. Dit kan in verminderde bewegelijkheid van verschillende lichaamsdelen resulteren en daarmee het welzijn en de vrije ontwikkeling in de weg staan. Hierbij staan vaak ook de ouders onder een hoger belasting.

Later tijdens de groei kunnen soms bepaalde weefsels wat minder snel meegroeien dan andere en daarmee het lichamelijke evenwicht verstoren​. Het leven van een kleinkind of puber stelt ook vaak veel eisen aan het individu en zo kunnen momenten ontstaan waar het kind deze prikkels niet meer kan verwerken. Bij baby’s en kinderen zie je vaak ook een nauwe relatie tussen lichamelijke beperkingen en het gedrag.

Osteopathie kan hier op een zachte manier ruimte scheppen door de bewegelijkheid ter hoogte van de schedel of bijvoorbeeld het middenrif of het bekken te verbeteren wat de gezonde en vrije ontwikkeling van het kind ondersteund. Dit heeft ook een versterkende werking op het immuunsysteem en geeft het kind meer mogelijkheden om nieuwe prikkels te verwerken en te integreren.

Praktisch:

Neem voor de behandeling van baby’s en kleine kinderen hun favoriete knuffel of speeltje mee. Het is mogelijk om tijdens de behandeling de baby te voeden. Leg oudere kinderen voor de afspraak uit waar ze naartoe gaan en waarom. Tijdens de behandeling wordt er gevoeld hoe alle lichaamsdelen bewegen, de plekken die vast zitten worden heel zachtjes in samenwerking met het kind in beweging gebracht. 

Als u vragen of opmerkingen heeft, neem dan gerust vrijblijvend contact op.