Ervaringen

“Destijds kwam ik bij Birgit met onderbuik klachten. Na 2 behandelingen was ik van deze klachten af. Sindsdien kom ik af en toe terug als ik weer een tijd te hard heb gewerkt en te weinig naar mijn lijf heb geluisterd waardoor er langzaamaan klachten insluipen zoals een stijve nek, schouders of onderrug. Wat ik belangrijk vind is dat ze mij ook uitlegt wat er gebeurd is in mijn lijf waardoor de disbalans is ontstaan. Birgit is een hele fijne en sensitieve osteopaat die veel aandacht voor je heeft.”

Dafna, 46jr      BUIKKLACHTEN, ONDERHOUD

“Na een harde val zo’n vijf jaar geleden begonnen de pijnklachten in mijn onderrug. Vier jaar later werd met een MRI scan duidelijk dat ik een Lumbale Hernia had en werd mij verteld dat de kans op spontane genezing zeer klein was. Vastbesloten om zonder operatie klachtenvrij te worden ben ik na tips van vrienden en familie bij Osteopathie uitgekomen. 

Tijdens de behandelingen heb ik van Birgit geleerd om in plaats van spierkracht terug te winnen mijn spieren juist te ontspannen en kracht los te laten. Hierdoor werd ik bewust van de spanning die zich had opgebouwd in niet alleen mijn onderrug maar ook andere beweeglijke gewrichten. Na 5 behandelingen beweeg ik vrijer en kan ik weer zonder pijn hardlopen en voetballen. Op advies van Birgit heb ik de dumbbells in de sportschool verruild voor een yoga mat om verder herstel te stimuleren en beter te leren ontspannen.”

Olav, 27jr      HERNIA, LAGE RUGKLACHTEN MET UITSTRALINGEN

“Osteopathie is een intieme vorm van behandelen. Birgit weet deze intimiteit op een deskundige, nabije en lichtvoetige wijze toe te passen. Mijn lichaam laat zich graag door haar kennen, waardoor mijn chronische pijn zich keer op keer weer weet te ontspannen!”

Marianne, 56jr      CHRONISCHE HEUPKLACHTEN

“Sinds enkele jaren kom ik bij Birgit. Ik had veel pijn in mijn onderrug, zo erg dat ik scheef ging staan. Dit belemmerde me in me dagelijks leven. Fysiotherapie gaf geen resultaat. Door een tip van mijn moeder kwam ik bij Osteopathie.

Mijn spieren zaten zo vast dat er een aantal behandelingen nodig waren. Na de eerste behandeling voelde ik me al zoveel beter, wat ik na fysiotherapie niet had.
Birgit legt alles duidelijk uit (als je dat wilt), waardoor ik mijn lichaam en symptomen beter begrijp. Nu heb ik nog zelden pijnklachten. Maar ga nog altijd, eens per 3 maanden, om te zorgen dat het zo blijft. De rest van de tijd kom ik een heel eind met de thuis oefeningen die ik gekregen heb.”

Sonja, 38jr      LAGE RUGPIJN, UITSTRALINGEN

“De sessie die ik met Birgit heb ervaren waren altijd prettig. Ze luistert goed naar waar de problematiek ligt. Ze gaat rustig en begripvol te werk. Mijn dochter is niet zo van ‘vreemde’ mensen. Maar Birgit respecteert dat en gaat uiteindelijk zo te werk dar mijn dochter zich veilig voelt. Daarnaast oppert ze ook eventueel andere methodes om verder op de problematiek in te gaan. En dat was de beste keus ooit. 

Ik heb er een heel ander kind voor terug gekregen! Ontzettend dankbaar daarvoor!”

Sofie, 2jr      DRIFTBUIEN, EET- EN SLAAPPROBLEMEN

“De kwaliteit van mijn leven is verbeterd. De behandelingen ervaar ik als prettig en na de behandeling is er duidelijk een verschil merkbaar in mijn lichaam met betrekking tot staan cq. houding. Door de behandelingen zijn er verschillende kwalen opgelost of verdwenen.
Ik heb meer energie.
De welkomst van Birgit is warm en persoonlijk ik voel mij op mijn gemak. Zij geeft goede uitleg met betrekking tot de kwaal of aandoening.”

Annelies, 56jr      ASTMATISCHE BRONCHITIS, RUGPIJN, OPGEBLAZEN BUIK