Birgit Gunzl

Geboren en getogen in Wenen (Oostenrijk), ben ik in 1996 voor mijn eerste studie naar Nederland verhuisd. Sinds die tijd studeer, werk en leef ik hier met veel plezier.

Osteopathie was dan na afloop van een 13jarige podium-carrière in Moderne Dans een heel organische keuze voor mij. Het vak verbindt mijn fascinatie voor het menselijke lichaam met mijn liefde voor het werken met mensen. De filosofie achter deze geneeswijze sluit dan ook aan naar hoe ik zelf naar het leven kijk.

Alles is constant in beweging. Deze bewegingen ontstaan in een voortdurende interactie met onze omgeving. Als wij vrij zijn om te bewegen en te reageren, kunnen wij in verbinding treden met onze omgeving zonder onze identiteit te verliezen. Vrijheid en verbinding zijn begrippen die in mijn leven  centraal staan. Deze principes kun je ook overal in de natuur terugvinden.

Ik denk dat er een soort pure wijsheid in ons lichaam is. Deze geeft vaak duidelijker aan wat er aan de hand is dan wat wij met onze hersenen kunnen bedenken – een soort directe toegang tot ons menszijn. 

Het feit dat osteopathie op ruim 140 jaar ervaring gebaseerd is, gecombineerd met de kennis van wetenschappelijke disciplines zoals anatomie, fysiologie en neurologie, geeft mij vertrouwen in het vak.

Mijn 7-jarige scholing tot osteopaat heb ik aan het College Sutherland ter Amsterdam genoten. Als afstudeerwerk heb ik mij verdiept in slaapproblemen, met name de werking van osteopathie bij chronische insomnia. Sinds 2015 ben ik werkzaam bij het Integraal Medisch Centrum ter Amsterdam.

Naast talrijke postacademische specialisaties, waaronder osteopathie voor kinderen en baby’s, volg ik sinds 2018 ook een deeltijd opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht.