Nieuws

VERANDERING

Het idee om buiten de stad en dichter bij de bossen te leven speelt al lang in mijn gedachten en wordt nu concreter.

Na het afronden van mijn fysiotherapie opleiding in Utrecht en zowel sneeuw schoppend de winter als ook zwemmend de warmere tijden in Oostenrijk meegemaakt te hebben ben ik nu bezig om mijn levensmiddelpunt van Amsterdam naar Karinthië te verplaatsen. Al de mooie en leerrijke ervaringen die ik in mijn 26 jaar in Nederland mocht maken neem ik mee naar de bossen en langzaam groeiende tomaatjes. Wat een rijkdom!


SLUITING AMSTERDAM

Dit betekent helaas wel dat ik mijn praktijk in Amsterdam ga sluiten. Dit doe ik met een zwaar hart omdat ik met veel liefde en passie mijn werk hier heb gedaan. Ik zal heel veel mooie ervaringen meenemen en al de goede energie overdragen aan de mensen in Oostenrijk.

Als ik tijdelijk in Amsterdam ben en de mogelijkheid heb patiënten te zien zal ik het op de website en via niewsletter laten weten. Bij interesse of vragen graag via e-mail of whatsapp contact opnemen.

Hier wil ik een paar geweldige collega’s van mij aanraden voor vervolgbehandelingen:

IMC contactweg: Paula Vasconselos, Paul Janssens, … in het IMC werken heel veel kundige osteopaten! > Osteopaten IMC

Oud-West/Centrum: > Marie-Jeanne Nijdam, > Esther Verstraten, > Jop Mur

Oost: Ilona Laarman, Vincent Koomen, > Osteopaten IMC Visana

Op aanvraag wil ik graag een overdracht maken naar een nieuwe therapeut. Laat weten of u dit op prijs stelt en naar wie u gaat. Bij alle andere vragen natuurlijk ook heel graag contact opnemen.

NIEUW: BEHANDELTRAJECT VOOR TINNITUS / HYPERACUSIS: START SEPTEMBER 2021

Voor patiënten met tinnitus of hyperacusis (oorsuizen / ‘een piep-, brom-, zoem-, of fluit-toon in je oor’) biedt het Integraal Medisch Centrum (IMC) vanaf september 2021 een nieuw multidisciplinair behandeltraject aan.

Hiervoor bundelen wij ons kennis en ervaring met centrum ON-GEHOORD in Brugge waar een soortgelijk behandeltraject al 2 jaar succesvol draait.

Het programma bestaat uit een volle week waarbij meerdere disciplines, zijnde psychotherapie, osteopathie, ademtherapie, fysiotherapie en mesologie, tot individueel maatwerk gecombineerd worden.

De focus ligt op:
Leer wat je zelf kunt doen. Leer hoeveel controle en invloed je hebt op je gehoorklacht. Leer je gehoorklacht beïnvloeden.

Robert Muts: “In het geval van tinnitus of hyperacusis is het van belang dat alle factoren die het gehoor negatief kunnen beïnvloeden meegenomen worden bij de behandelingen. Bijvoorbeeld circulatie, spierspanningen, maar ook stressfactoren.”

Bij interesse kunt u zich aanmelden voor een audiologisch onderzoek en intake in België. De intake is ook online mogelijk.

+32 50 44 33 42

www.on-gehoord.com

Voor meer informatie over het behandeltraject in Amsterdam kunt u terecht bij de balie van het IMC.

+ 20 682 77 88

e.heide@imc-amsterdam.nl

www.integraalmedischcentrum.nl/tinnitus

COVID-19 D

De situatie rond het Coronavirus roept nog altijd veel vragen op en er zijn maar weinig dingen die wij zeker weten. Samen met de voortdurend veranderende maatregelen brengt dat een hoop uitdagingen met zich mee. Het is tijd om naar lange termijn oplossing te gaan zoeken. Op persoonlijk vlak speelt onzer immuunsysteem een essentiële rol in de strijd tegen dit virus.

> Hier de website van RIVM met de actuele informatie.

OSTEOPATHIE

Het vrij kunnen stromen van de lichaamsvloeistoffen is een essentieel onderdeel van een goed functionerend immuunsysteem. Op deze manier kan Osteopathie een een belangrijke bijdrage leveren. Daarom zal ik als de verspreiding beperkt is met veel passie en liefde weer aan de slag gaan, zodat onzer immuunsystemen het virus het hoofd kunnen bieden.

> Hier een artikel over osteopathie in de tijden van de Spaanse Griep. 

HOE ONDERSTEUN IK MIJN IMMUUNSYSTEEM?

• rustig blijven (Onder stress werkt onzer immuunsysteem op een lager pitje)
• goed in beweging blijven
(thuis oefeningen doen, rondje hardlopen, tai chi, yoga, …)
• gezond eten (vers koken met lekker veel groente en fruit)
• de tijd nemen voor goede gesprekken, het boek lezen dat wij al lang wilden lezen, …
• aandacht geven aan wat wij nu echt belangrijk vinden

MAATREGELEN PRAKTIJK

Wat doen wij:

Wij heten u welkom maar we schudden geen handen;

Wij maken extra schoon in het gebouw en vooral kranen, deurknoppen en het pinapparaat worden regelmatig gereinigd; ook materialen in de behandelkamers worden gereinigd tussen twee patiënten in;

Er is desinfecterende handgel aanwezig die u kunt gebruiken, in de toiletruimtes kunt u uw handen wassen en drogen met papieren handdoekjes;

Therapeuten kunnen beschermingsmiddelen conform de richtlijnen of uit eigen beweging dragen; Uiteraard wassen wij voor en na elke patiënt onzer handen;

Uiteraard houden wij ook zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand aan; dat is echter niet altijd mogelijk tijdens het onderzoek en de behandeling. Wij werken niet als we zelf verkoudheidsverschijnselen hebben.

Wat vragen wij van u:

Zeg uw afspraak af en maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest en/of koorts heeft. Doe dit ook bij twijfel. Uiteraard ook als u of uw huisgenoot positief getest zijn op Corona. Ook als u een huisgenoot heeft die koorts heeft en/of benauwdheidsklachten vragen wij u niet te komen. Als u ziek bent geweest dient u minstens 24 uur vrij te zijn van symptomen.

Behoort u tot de risicogroep qua leeftijd of aandoeningen als astma, COPD of diabetes, overweeg dan goed voor uzelf of u de afspraak wilt laten doorgaan. U kunt bij twijfel vooraf met mij overleggen;

Houd 1,5 meter afstand tot andere bezoekers;

Om drukte in de wachtruimte te voorkomen: Kom alleen en kom op tijd (dus niet te vroeg);

Vlak voor het consult vragen wij u om uw handen grondig te wassen of te desinfecteren met de gel, doe dit na het consult nogmaals; als u gebruik maakt van ons toilet, was dan voor en na gebruik uw handen;

Neem graag eventueel zelf een schone handdoek mee die als dekentje kan dienen.